суботу, 11 березня 2017 р.

Цікаві факти про все на світі (за матеріалами сайту http://cikavo.net/)

  Овес - еліксир життя    

      
Овес - еліксир життя - підніме на ноги навіть самого важкого хворого: вирішує багато проблем зі здоров'ям і відновлює сили.


Можна просто пити як чай: 1 ст. ложка вівса на 2 склянки води, кип'ятити близько години на повільному вогні, під кришкою.

Один з найкращих рецептів для оздоровлення.

* Один стакан зерен вівса (в крайньому випадку «Геркулес») на п'ять склянок води, виварити до половини, до густоти рідкого киселю.

* Процідити і влити у відвар рівну кількість молока (близько двох склянок), прокип'ятити знову.

* В отриману таким чином рідину додати 4 чайні ложки меду (за смаком) і ще раз прокип'ятити.

* Одержаний при цьому приємний напій вживати в охололих або підігрітому вигляді протягом дня в два або три прийоми.

Еліксир життя

Знаменитий французький лікар Катерин до 120 років залишався молодим,

енергійним і життєрадісним. Еліксир життя - рецепт саме цього лікаря.
За його твердженням, весь секрет довголіття в тому, що він три рази в рік
- навесні, влітку і восени - по два тижні пив так званий еліксир
життя. Готують його так: 400 г вівса ретельно промивають, заливають шістьма
літрами окропу і варять до тих пір, поки не залишиться три літри
рідини. Потім відвар проціджують через бавовняну тканину,
додають 100 г натурального меду, щільно закривають кришкою, дають ще
раз закипіти, остуджують, переливають у чисті пляшки, щільно закривають і
ставлять в холодильник. Перед вживанням в стакан вичавлюють сік лимона
(за смаком). П'ють відвар за півгодини до їди по 100 г дуже маленькими
ковтками.
Вівсяний відвар чудово очищає організм, сприяє схудненню і
омолодженню, насичує цінними поживними речовинами і вітамінами.

  Цікаві факти про користь вівсяної каші

        Вівсяна каша здавна славилася своїми корисними властивостями. У багатьох країнах вона не втратила слави смачного і корисного сніданку. Ця каша повільно віддає організму калорії, тому людина довше почувається ситою. Більше пізнавально розкажуть цікаві факти про користь вівсяної каші.

1. Овес містить велику кількість розчинної клітковини, а вона ефективно знижує рівень «поганого» холестерину в крові. Всього 3г. клітковини на день знижують рівень холестерину від 8 до 23%, а в одній чашці вівсяних пластівців міститься 4г. клітковини.
2. При вживанні їжі, багатої на клітковину, як вівсянка, ризик розвитку раку товстої кишки знижується на 10% з кожними додатковими 10 грамами клітковини в раціоні.
3. Дослідники з Гарвардського університету довели, що регулярне вживання вівсянки знижує ризик розвитку цукрового діабету і серцево-судинних захворювань. До таких висновків вчені прийшли після 14-річного дослідження, в ході якого взяло участь більше 100 тисяч осіб.
4. Вівсяна каша вважається однією з кращих страв для спортсменів, так як швидко і надовго втамовує відчуття голоду і зберігає високий рівень енергії організму.
Картинки по запросу вівсяна каша
5. Вівсянка містить речовини, бета-глюкан, які допомагають утримувати вагу під контролем, знижують апетит і до того ж є природними антидепресантами.6. За результатами досліджень американських вчених, вівсяна каша діє на організм так само ефективно, як і ліки для нормалізації артеріального тиску.
7. Вівсяна каша вважається відмінним джерелом антиоксидантів, що подовжують молодість клітин і запобігають розвитку пухлин.
8. Для тих, хто займається спортом, вівсяна каша, з’їдена за годину до тренування, набагато підвищує ефективність заняття.
9. Вівсяна каша допомагає організму чинити опір інфекціям, так як стимулює імунну систему.
10. Незважаючи на те, що вівсянка традиційно вважається кашею для сніданку, ті, у кого є проблеми з засинанням, можуть їсти її на вечерю. Вся справа в тому, що вівсяна цільнозернова каша стимулює секрецію гормонів в організмі, які сприяють кращому.

                      Цікаві факти про мінеральну воду


Мінеральна вода грає велику роль в житті людини, так як завдяки своєму складу вона широко використовується в оздоровчих цілях. Пиття, купання, інгаляції — це далеко не всі сфери її застосування. Чому ж саме вона особлива? Про це більш детально розкажуть цікаві факти про мінеральну воду.
1. Мінеральні води зустрічаються по всьому світу. Вони можуть бути як грунтовими (тобто виливатися на поверхню потоком), так і напірними (утворювати фонтани). Часом джерела бувають гарячими.
2. Більшості мінеральна вода знайома в якості питної, яка розливається в пляшки. Часто її попередньо насичують вуглекислим газом, який дозволяє зберегти сольовий склад, а значить і лікувальні властивості води.

Картинки по запросу мінеральна вода
3. Занадто часте вживання мінеральної води (особливо лікувально-столової) може не допомогти в оздоровленні, а навпаки, нашкодити організму. Так, вона здатна порушити водно-сольовий баланс.
4. У багатьох країнах мінеральну воду можна придбати тільки в аптеці. Таким чином підкреслюючи її лікувальні властивості, які можуть стати в нагоді далеко не кожному.5. Згідно з дослідженнями, 5 склянок столової мінеральної води на добу, на 45% знижують ризик раку товстої кишки, на 79% — рак молочної залози і на 50% — рак сечового міхура.
6. Лікувальні властивості мінеральної води були добре відомі нашим предкам. Наприклад, її широко використовували у Стародавній Греції і Римі. Вона вважалася даром небес, тому плату за її споживання не брали. Зазвичай хворих лікували мінеральними водами жерці в храмах.
7. Мінеральні джерела довгий час не охоронялися. Однак у XVI столітті у Франції з’явилася спеціальна інспекція, яка перевіряла їх стан. Надалі в Європі почали вживати заходів по охороні природних джерел, де вода могла забруднюватися людьми.
8. Сьогодні виробники пропонують і штучну мінеральну воду. Однак перші спроби продавати такий продукт були зроблені набагато раніше.
9. Останнім часом мінеральна вода стала популярною в косметології. Вважається, що вмивання нею покращує кровопостачання, так як бульбашки впливають на шкіру і роблять своєрідний масаж.

        Цікаві факти про ВІЛ \ СНІД

Складно повірити, що про СНІД ми дізналися лише 30 років тому. За цей час синдром набутого імунного дефіциту перейшов від невідомої хвороби до світової кризи і забрав більше 30 мільйонів життів. Незважаючи на прогрес, СНІД продовжує вбивати щорічно людей у світі. В інших частинах світу, зокрема, в Чорній Африці, ситуація набагато гірша — в деяких країнах рівень зараження СНІДом становить понад 15% населення. Нижче представлені цікаві факти про ВІЛ / СНІД.



1. ВІЛ — інфекція поступово переходить у СНІД. Вірус імунодефіциту вражає клітини — хелпери, які відповідають за імунну відповідь. Якщо вчасно не впливати на механізм інфекції, то вірус повністю поглине хелпери і вірус імунодефіциту поступово переходить в синдром набутого імунодефіциту. Не кожен випадок ВІЛ — інфекції переходить в розвиток СНІДу, тому необхідно проходити регулярні обстеження на наявність інфекції і своєчасно отримувати необхідне лікування.

2. Життя з вірусом імунодефіциту значно скорочується. Не варто вірити даним припущенням, так як тривалість життя з ВІЛ — інфекцією є однаковою з тривалістю життя здорової людини. З вірусом імунодефіциту жити можна, регулярно приймаючи необхідні препарати і проходячи регулярні медичні обстеження. Навіть якщо людина не приймає препарати, то тривалість життя може скласти до п’ятдесяти п’яти років.
3. Вакцини проти ВІЛ — інфекції не існує. Дійсно, ефективної вакцини поки не знайдено, проте вживаються всі заходи з пошуку протиотрути проти даного страшного захворювання. Американські вчені не зупиняються на досягнутих результатах, тому ні на секунду не зупиняють розробку і пошук нових препаратів, здатних вилікувати ВІЛ та СНІД.

4. Вченим стало відомо кілька випадків повного лікування від вірусу імунодефіциту. Деяким пацієнтам допомогла пересадка кісткового мозку від донора, який мав вроджену несприйнятливість до розвитку ВІЛ. Також існує вилікуване немовля, якому була призначена ударна доза антиретровірусних препаратів.

5. Самостійно розпізнати наявність ВІЛ — симптомів неможливо, так як тільки аналіз крові здатний виявити наявність інфекції в організмі.

6. Будь-яка людина, заражена вірусом імунодефіциту, має право працювати на колишній роботі. Також умисне зараження ВІЛ або СНІД карається законом і є злочином проти людства.

7. Деякі люди, маючи неправдиву інформацію про страшні наслідки вірусу, поширюють чутки про те, що дуже небезпечно перебувати з інфікованою людиною в одному приміщенні. Також можна заразитися при рукостисканны і поцілунку. Не варто вірити безглуздим забобонам, а варто докладно вивчити всі шляхи лікування даного захворювання.

                        Цікаві факти про веснянки

Людині властиво прагнути до ідеалу і у гонитві за ним ми часто спираємося на якісь стереотипи. Що стосується шкіри обличчя і тіла, то ми впевнені, що її колір повинен бути рівномірним, а гладкість і пружність — ідеальними. Поява на тілі веснянок, ставить під загрозу наше прагнення до досконалості, саме тому ми так наполегливо думаємо про них. Представляємо вашій увазі цікаві факти про веснянки.


4. До ХХ століття смаглява шкіра і пігментація вважалися відмітною рисою людей з низьким соціальним статусом. Тому забезпечені дами оберігали свою шкіру від ультрафіолетових променів за допомогою носіння літніх рукавичок і парасольок, і таким чином, вони уникали появи веснянок на тілі.

1. За своєю природою веснянки явище нешкідливе і особливого дискомфорту своєму власникові вони не доставляють. Ці маленькі жовтуваті, червонуваті або коричневі цятки з’являються з приходом яскравих весняних сонячних променів і зникають практично безслідно в холодну пору року. По суті, поява веснянок на кшталт загару, тільки він рівномірно розподіляється по поверхні шкіри, а веснянки — це «островочкB» з надмірно пігментованих клітин шкіри.
Згідно з медичною статистикою, найбільш інтенсивний колір веснянок мають люди 20 — 25 років, а після тридцяти — веснянки бліднуть і поступово зникають. Найчастіше вони присутні у світловолосих і рудоволосих людей.

2. Багато древніх мудреців радили неодмінно зводити пігментні плями. Вони вважали, що так людина зможе посилити своє біополе. Поява ж веснянок на тілі розцінювалося ними як ознака нездоров’я внутрішніх органів, або як пророцтво. Так, жовтуваті крапочки на ногах говорили про майбутню поїздку, а цятки на плечах — про важку фізичну роботу в найближчому майбутньому.

3. У багатьох культурах наявність пігментованих ділянок шкіри вважалося поганим тоном, тому про те, як відбілити веснянки думали ще в Стародавній Греції і Єгипті. Спочатку єгиптянки і гречанки використовували для цих цілей хрін і кульбабу, а потім перейшли на лимон і огірок. Речовини, які містяться в цих плодах, проникаючи в клітини шкіри, окислюють темний пігмент.


5. Поява веснянок — захисна реакція організму на вплив ультрафіолету. Тому позбавлятися від них чи ні, і як це робити, — рішення індивідуальне, але краще приймати його після консультації з лікарем.

6. Найдоступнішим способом є застосування народних рецептів, основою для яких служать фрукти, овочі, цілющі трави, молочні продукти, мед і т. П. Щоб результат був відчутним кошти ці необхідно застосовувати регулярно вранці і ввечері. Попереджають появу веснянок протирання шкіри шматочками лимона і кислим молоком, хоча власникам сухої шкіри цими засобами слід користуватися акуратно. Ефективний також грейпфрутовий сік, витримка з ріпчастої цибулі або кисла капуста.

Якщо ви знаєте цікаві факти про веснянки, яких немає в даній статті, будь ласка, поділіться ними в коментарях.



                              Цікаві факти про туберкульоз

Пропонуємо вашій увазі ознайомитися з добіркою цікавих фактів про туберкульоз. Справедливості заради, слід зауважити, що всі викладені нижче факти, є офіційними, науковими фактами, а значить в багатьох випадках статистика може бути набагато сумнішою. 


1. В даний час на земній кулі більше двох з половиною мільярдів людей інфіковано мікобактеріями туберкульозу, але далеко не всі з них захворіють.

2. На туберкульоз хворіють не тільки люди, але і тварини.
3. Щонайменше одна людина з десяти тисяч, помре після зробленої йому проби Манту.

4. У трьох чвертей людей, що заразилися туберкульозом, в першу чергу будуть уражені легені, в однієї чверті, інші органи.

5. У восьми з десяти хворих на туберкульоз, хвороба дуже довгий час буде протікати абсолютно таємно, без будь-яких симптомів або проявів.

6. Мінімум три людини з десяти хворих на туберкульоз, які не будуть кашляти.

7. Майже у третини хворіючих на туберкульоз, хвороба має закриту форму і ці люди абсолютно безпечні, вони не можуть заразити інших людей, навіть не дивлячись на сильний кашель та інші симптоми.

8. Середня тривалість лікування від туберкульозу класичними засобами обмежується двома роками.

9. Від туберкульозу досі не існує універсального антибіотика. Антибіотик від туберкульозу завжди підбирається індивідуально.

0. У класичній медицині існує два основні ряди антибіотиків, основний і резервний, але мінімум одному хворому зі ста чоловік, не допоможуть препарати ні того, ні іншого ряду.

11. Не дивлячись на всі вжиті заходи, абсолютне число людей на планеті інфікованих і хворих на туберкульоз, зростає вже кілька десятків років.

12. Як мінімум двом пацієнтам з десяти доведеться міняти антибіотик під час лікування, тому що в процесі лікування до призначеного спочатку антибіотика інфекція придбає імунітет.

13. Тільки за офіційними даними кожен десятий житель США інфікований туберкульозом.

14. Остання велика епідемія туберкульозу в Україні і республіках СНД, була в 1995-му році

15. Регулярне куріння збільшує ризик захворювання на туберкульоз в чотири рази.

16. Тільки за офіційною статистикою в Україні хвора на туберкульоз мінімум одна людина зі ста.

17. На даний момент медицині відомо вже 74 різних виду збудників туберкульозу.

18. Мінімум в одному випадку з десяти, людям хворим на хронічну форму туберкульозу, буде потрібне хірургічне втручання.

Немає коментарів:

Дописати коментар